سیستم اطفای حریق آیروسل چیست ؟
سیستم اطفای حریق گازی از جمله تجهیزات کنترل و اطفای حریق می باشد این سیستم با آزاد کردن گاز در محیط که اکثرا این گازهای پاک و بی اثر نیز هستند ؛ کار می کند ؛ عوامل گازی درون سیلندرهای سیستم های اطفای حریق گازی ؛ بی بو , بی رنگ و نارسانای جریان الکتریسیته بوده و به شکل مایع فشرده در سیلندرهای مخصوص نگهداری می شود ؛ سیستم اطفای حریق آیروسل هم نمونه ای جدید از سیستم اطفای حریق گازی که هنگام خاموش کردن آتش به شکل ذرات ریز جامد 10 میکرومتری و گاز خارج می شود . تهران فایر تامین کننده تجهیزات آتش نشانی با خدمات نصب و راه اندازی سیستم اطفا حریق آب و فوم و تجهیزاتی چون بلدر تانک ، دیلاج ولو ، مانیتور و…. در خدمت شماست . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- سیستم اطفای حریق آیروسل و کاربردهای آن
- نحوه عملکرد خاموش کننده آیروسل چگونه است ؟
- انواع سیستم آیروسل
- مهم ترین مزایا و معایب خرید سیستم آیروسل
سیستم اطفای حریق آیروسل و کاربردهای آن
سیستم اطفای حریق آیروسل نمونه ای جدید از سیستم های اطفای حریق گازی است ؛ عملکرد این سیستم بدین شکل است که برای اطفای حریق زنجیره ای از مواد جامد ( 10 میکرومتری ) و ذرات گازی تولید و در محیط پخش می کند و با حذف گرما آتش را مهار می کند با نصب این سیستم می توانید گروه های آتش A , B , C , E و F را به آسانی مهار کنید از جمله کاربردهای آن می توان به استفاده در انبار مواد شیمیایی , ایستگاه های مترو راه آهن ,هتل ها, آپارتمان ها , محفظه داخلی اتومبیل و اتوبوس , صنعت نفت , گاز و پتروشیمی , انبارهای مواد شیمیایی صنعت مخابرات و ارتباطات , صنعت بنادر و دریانوردی و اتاق کنترل و…. اشاره کرد .
از سیستم آیروسل در چه نوع حریقی استفاده نمی شود ؟
- اطفای حریق مواد منفجره
- مکان هایی که از تجهیزات الکتریکی استفاده شده است.
- همچنین در کلاس حریق A ,B ,C کمترین استفاده را دارد .
نحوه عملکرد خاموش کننده آیروسل چگونه است ؟
سیستم اطفای حریق آیروسل پس از آتش سوزی و دستور از سمت سیستم اعلام حریق شروع به کار می کند این سیستم به مدت 3 تا 5 ثانیه فعال می شود ؛ این سیستم به کمک سه روش واکنش شیمیایی , کاهش دما و کاهش اکسیژن آتش را خاموش می کند ؛ در این سیستم عملیات اطفای حریق با واکنش شیمیایی آغاز می شود ؛ بدین شکل که ذرات آیروسل متراکم که شامل کربنات پتاسیم بوده به دلیل حرارت و گرما تجزیه و سپس ماده پودری ( آیروسل) ایجاد می شود ؛ که شامل نیترات پتاسیم با خاصیت اکسید کنندگی است هنگامی که این ذرات با آتش تماس پیدا می کنند تجزیه شده و یون پتاسیم آزاد می شود ؛ یون پتاسیم نیز با هیدروژن , هیدروکسید و اکسیژن ترکیب شده و بدین ترتیب هیدروکسید پتاسیم و آب تولید می شود و نیز اینکه آیروسل با ذرات 1 الی 2 میکرومتری آتش را پوشش داده و با سرد کردن آن موجب اطفای حریق می شود .
قیمت فوم چمبر فولادی مخازن چقدره ؟
انواع سیستم آیروسل
انواع سیستم آیروسل از لحاظ فعال سازی
کپسول آیروسل الکتریکی :
در این نوع پس از ارسال سیگنال از دتکتور به کنترل پنل ولتاژ 24 ولت به کانکتور کپسول ارسال می شود و پس از 6 ثانیه محتویات در سیلندر آزاد می شود .
کپسول آیروسل حرارتی :
این نوع دارای سنسورهای حساس به دمای 475 درجه بوده و هنگامی که محیط به این دما برسد خاموش کننده فعال می شود .
کپوسل آیروسل مکانیکی :
این مدل دارای یک فیتیله حساس به شعله است و پس از وقوع کوچکترین جرقه فعال شده و محتویات درون کپسول تخلیه می شود .
سیستم های آیروسل از لحاظ غلظت :
- متراکم که ذرات کوچکتر از 10 میکرومتری دارند .
- پراکنده که ذرات کوچکتر از 10 میکرومتری تحت فشار دارند
مهمترین مزایا و معایب خرید سیستم آیروسل
- بالاترین قابلیت اطفای حریق در بین وسایل اطفای حجمی را دارد .
- در مکان هایی مانند اتاق های گرم نشده یا تجهیزات الکتریکی پر انرژی که برای اطفای حریق روش های دیگر کارساز نیستند عملکرد خوبی دارد .
- مقرون به صرفه بوده و نحوه نصب آسانی دارد .
- به محتویات اتاق آسیب وارد نمی کند
- به محیط زیست آسیب نمی رساند .
اما با این تعاریف این سیستم معایب و محدودیت هایی دارد از جمله خطر کاهش دید افراد به دلیل ایجاد مه غلیظ در هنگام تخلیه , خطر کاهش دما و پرت شدن اشیاء و تجهیزات موجود در محل اطفاء , کثیفی در هنگام تخلیه و شواری در تمیز کاری , نیز نفوذ پذیری کم در مقایسه با سیستم های گازی و مناسب نبودن برای حریق های درون سوز از معایب این سیستم محسوب می شود .