فایر باکس یا جعبه آتش نشانی
از جمله تجهیزات مورد استفاده در اطفای حریق استفاده از جعبه آتشنشانی است این جعبه در ابعاد استاندارد و مختلف تولید شده و به دو صورت تک کابین و دو کابین می باشد درون این نوع تجهیزات نیز وسایل مورد نیاز اطفای حریق قرقره , حلقه شیلنگ آتشنشانی یک سر لوله قرار میگیرد گاهی در برخی از این جعبه ها یک کپسول خاموش کننده نیز وجود دارد در هنگام آتشسوزی به خاموشی آن بپردازد اما ضرورت استفاده از جعبه آتشنشانی چیست ؟ باید گفت که بخشی از بخشنامه سازمان آتشنشانی مربوط به ساختمان هاست که در ادامه بیشتر به آن نیز اشاره می کنیم . برای خرید فایر باکس یا جعبه آتش نشانی با تهران فایر از برگه تماس با ما تماس بگیرید و یا با ما در ادامه مطلب همراه شوید :
- ضرورت استفاده از جعبه آتشنشانی در ساختمان
- نکات مهم در نصب جعبه آتشنشانی
- انواع جعبه آتشنشانی
فروش انواع فوم پوور
ضرورت استفاده از جعبه آتشنشانی در ساختمان
در ضرورت استفاده از جعبه آتشنشانی در بخشنامه سازمان آتشنشانی مرتبط با ساختمان ها 3 مورد از مهم ترین آنها شامل موارد زیر می باشد .
- ساختمان هایی با ارتفاع 3 الی 5 طبقه با حد اقل زیر بنای 140 متر مستلزم به استفاده از سیستم لوله کشی مخصوص جعبه آتشنشانی با لوله دارای قطر 1.5 اینچ بوده که به شکل 1 طبقه و نیم در میان باید این جعبه را نصب نمایند .
- ساختمان هایی که زیر بنایی بیش از 230 متر دارند وارتفاع آنها 3 تا 5 است می بایستی که برای سیستم آبرسانی آتشنشانی از لوله 1 الی 2 اینچ استفاده نموده و در هر طبقه جعبه ای نصب نمایند .
- در ساختمان هایی با ارتفاع بیش از 5 متر بهتر است که این جعبه در هر طبقه نصب شود همچنین در انتخاب نوع لوله و سیستم لوله کشی نیز سایز لوله ها را کارشناس آتشنشانی محاسبه نماید .
نکات مهم در نصب جعبه آتشنشانی
پس از اشاره به اهمیت و ضرورت استفاده از جعبه آتشنشانی , می بایستی که به نکات مهم در نصب این جعبه نیز اشاره ای کنیم جعبه آتشنشانی باید که که در دید و به راحتی در دسترس باشد ؛ نصب این جعبه و هوزیل باید که مرکز قرقره از سطح زمین حداقل 140 و حداکثر 160 سانتی متر باشد ؛ درب جعبه به راحتی بدون نیاز به کلید باز و بسته شود ؛ ابعاد جعبه به گونه باشد که تجهیزات درون آن به فاصله در کنار هم و در نیاز به راحتی استفاده نمود ؛ ضخامت جعبه نیز یک میل باشد . در صورت نصب در خروجی ساختمان برای ساکنین هنگام تردد مزاحت ایجاد نکند .
انواع جعبه آتشنشانی
جعبه های آتشنشانی تک کابین :
برای نگهداری شلنگ , شیر فلکه , نازل و……استفاده می شود .
جعبه های آتشنشانی دو کابین :
بر خوردار از دو در که در یک کابین کپسول و رد یک کابین دیگر وسایل قرار میگیرد .
جعبه های دو کابین افقی :
در این نوع تجهیزات سبستم خشک , شیلنگ برزنتی , کپسول اطفای حریق و هوزیل قرار میگیرد .
جعبه های سه کابین سه قلو :
این نوع نیز از فضای بیشتری برخوردار بوده و تجهیزالت بیشتری را در خود جای می دهد .
جعبه های نگهداری کپسول اطفای حریق :
این نوع برای نگه داری از کپسول آتشنشانی مورد استفاده قرار میگیرد .
جعبه های دو کابین عمودی :
این نوع از جعبه های آتشنشانی دارای دو طبقه بوده ضرورت استفاده از جعبه آتشنشانی دو طبقه بدین منظور صورت میگیرد که در فضای بالای آن شیلنگ آتشنشانی و اتصالات قرار داد و در قسمت پایین نیز کپسول های پودری , گازی و Co2 را جای داد .
قیمت دیلاج ولو آتش نشانی
کاربرد جعبه آتشنشانی
امروزه وجود و استفاده از تجهیزات آتشنشانی در ساختمان ها امری ضرری محسوب می شود از جمله تجهیزات مهم در این حرفه جعبه آتشنشانی می باشد این ابزارتهیه شده از دو متریال مختلف فایبر گلاس و استنلس استیل و در دو نوع دیواری و محوطه ای که نوع دیواری قابل نصب به صورت توکار و روکار درون یا بر روی دیور و نوع دوم که محوطه ای است به شکل پایه دار و ایستاده مورد استفاده قرار میگیرد اما این جعبه ها از لحاظ شکل ظاهری , ابعاد و کاربرد نیز با یکدیگر متفاوت می باشند مهم ترین کاربرد جعبه آتشنشانی نگهداری از تجهیزات مورد استفاده در آتشنشانی مانند خاموش کننده حریق , تجهیزات کف ساز و…. به منظور پوشش و جلوگیری از گسترش آتشسوزی است .
- کاربرد جعبه آتشنشانی چیست ؟
- استاندارد محل نصب جعبه آتشنشانی
- انواع جعبه آتشنشانی
کاربرد جعبه آتشنشانی چیست ؟
تجهیزات مورد استفاده در جعبه آتشنشانی شامل , قرقره های مورد استفاده برای شیلنگ های آتشنشانی , کپسول های آتشنشانی , جعبه کمک های اولیه و تجهیزات فوم ساز می باشد تا بتوان در حین آتشسوزی برای اطفای حریق از آنها استفاده نمود مهم ترین کاربرد جعبه آتشنشانی استفاده در زمان لزوم از این تجهیزات برای , تأمین آب مورد نیاز پرسنل آتشنشانی , ایجاد زمان مناسب برای فرار افراد گرفتار از آتشسوزی , جلوگیری از گسترش آتش تا رسیدن پرسنل آتشنشانی , جلوگیری از ضرر مالی و حفاظت از جان افراد , جلوگیری از برگشت شعله و… می باشد .
استاندارد محل نصب جعبه آتشنشانی
در رابطه با محل نصب جعبه آتشنشانی باید گفت ارتفاع نصب آن حداکثر 1.2 الی 1.3 متر از کف محل با توجه به توکار یا روکار بودن آن درون یا داخل دیوار نصب می گردد . محل نصب پشت دیوار نباشد ؛ محل نصب آن مکان هایی از جمله پاگرد ها , راهروها , پله های فرار و یا کنار درب های ورودی ساختمان باشد همچنین بازشو درب باکس ها نیز از دو طرف چپ و راست به راحتی باز شود .حدالامکان جعبه به رنگ قرمز باشد .
انواع جعبه آتشنشانی
جعبه آتشنشانی از لحاظ متریال کاربرد , ابعاد و شکل ظاهری با یکدیگر متفاوت می باشد .
جعبه اطفای حریق از لحاظ کاربرد :
کاربرد جعبه آتشنشانی با توجه به محل نصب به دو گروه فایر باکس و فایر هوزیل تقسیم می شود فار باکس در دو نوع روکار و توکار بوده نوع شیلنگ درون آن با با انواع دیگر که روبه روی واحد ها نصب می گردد فرق دارد طراح ان بدین منظور است تا پرسنل آتشنشانی بتوانند توسط شلنگ برزنتی درون آن آب را با حجم بالا به محل برساند , جعبه فایر هوزیل دارای شیلنگ ساده ای است , مناسب افراد غیر متخصص بوده و جلوی واحد نصب می گردد .
جعبه اطفای حریق از لحاظ شکل ظاهری :
این نوع تجهیزات از لحاظ شکل ظاهری نیز با یکدیگر متفاوت هستند و در انواع تک درب , دو درب , دو قلو , نورتاب , کره ای و مدل دکوراتیو طراحی می شوند .
جعبه های اطفای حریق از لحاظ ابعاد :
با توجه به کاربرد جعبه آتشنشانی این تجهیزات در ابعاد مختلف و استاندارد تهیه می شوند بیشترین ابعاد مورد استفاده شامل طول 1 متر , عرض 85 , طول 85 و عرض 80 ؛ طول 85 و عرض 60 ؛ طول 70 وعرض 85 ؛ طول 70 و عرض 60 ؛ طول 65 و عرض 55 ؛ طول 60 و عرض 55 سانتی متر می باشد و همگی عمقی 18 سانت دارند .
مانیتور آتش نشانی ثابت و تریلر مانیتور
یه جعبه آتش نشانی شامل چه تجهیزاتی است ؟
در بیشتر فایرباکسها تجهیزات هم جهت اطفای حریق به عنوان تجهیزات اصلی و هم به عنوان لوازم کمکی در جبه تعبیه میشوند . فایر باکس با همان جعبه آتش نشانی شامل تجهیزات فوری اطفای حریق مرتبط با سیستم آب یا فوم میباشد و در نقاطی بیشتر نصب میشود که در مواقع اضطراری دسترسی و عملیات اطفاء بهینه تر باشد . البته بسته به نوع فایرباکس در ذخیره سازی تجهیزات محدودیت هایی نیز وجود دارد چرا که فیتینگ های خاصی برای هر نوع تجهیزات آتش نشانی وجود دارد که کل مجموعه باید استاندارد ابعادی و لوازم مورد نیاز را در مونتاژ رعایت کند . اغلب فایرباکس ها شامل تجهیزات میباشند .
- شیلنگ آتش نشانی ( برای شیلنگ ها گاها هوزریل های ثابت روی دستگاه تعبیه میشود )
- قرقره آتش نشانی ( بیشتر مانورهای اطفای حریق با هوزریل هایا همان قرقره آتش نشانی انجام میشود )
- نازل آتش نشانی ( نازل ها یک ابزار یدکی هستند . در پاشش ها و عملیات اطفای حریق همراه داشتن نازل های کمکی در فایرباکس یک الزام بشمار میرود )
- شیر فلکه آتش نشانی
- کوپلینگ ( کوپلینگ نیز مانند نازل ها ابزار کمکی هستند و البته همانطور که در بالا اشاره شد در بیشتر جعبه های آتش نشانی تجهیزاتی همچون کوپلینگ و نازل ها و اتصالات ریز اتصالات دمونتاژ شده ای هستند که کار را برای اطفای به موقع آسان تر میکند . )