سیستم آب و فوم
پر کاربردترین سیستم اطفای حریق در دنیا سیستم آب و فوم است . چند مدل سیستم برای اطفای حریق ار طریق پاشش آب یا فوم وجود دارد که هر کدام بسته به موقعیت محیطی نصب و راه اندازی و مورد استفاده قرار میگیرد . سیستم اطفای حریق کپسولی فوم ، سیستم اتوماتیک آب و فوم ، واترمیست و اسپرینکلر و سیستم اطفای حریق نصب شده روی خودرو و تجهیزات موبایل فوم پاش مانند تریلر مانیتور و فوم چمبر ها همگی در دسته بندی سیستم آب و فوم قرار دارند که برای تامین و راه اندازی هر کدام نیاز به تجهیزات خاصی داریم . تا یک دهه گذشته بیش از 80 درصد تجهیزات آب و فوم وارد کشور میشد اما اکنون شرکتی مثل تهران فایر کلیاز تجهیزات اساسی سیستم آب و فوم را در کشور تولید میکند و به صورت پروژه ای با تضمین شرکتی و پشتیبانی دائم به شرکت ها و کلیه مراکز تجاری و مسکونی ارائه میکند . در ادامه مطالب کلیه تجهیزات ، سیستم ها و نصب و راه اندازی و برندهای سیستم آب و فوم را توضیح خواهیم داد . با ما باشید
راه اندازی سیستم fm200
سیستم اتوماتیک آب و فوم
کارخانجات ، انبارها و شرکت ها و سالن های تجاری بزرگ نیاز به سیستم اطفای حریق اتوماتیک دارند چرا که هم تجهیزات روز این امکان را فراهم میکند که برای اطفای حریق بتوانیم از سیستم پنل اعلام حریق استفاده کنیم و هم با این تجهیزات بهینه ترین مهار آتش را هم از نظر زمان بندی و جلوگیری از خسارات جانی و مالی بالا داشته باشیم . اطفای حریف اتوماتیک نه تنها در سیستم آب و فوم بلکه در سیستم های رایج اطفای حریق co2 و fm200 نیز تعبیه میشود و در دنیای مدرن ما این سیستم ها روز به روز بیشتر میشوند و تقاضای بیشتری پیدا میکنند .
بخش های اصلی سیستم اطفای حریق آب و فوم
بخش های اصلی سیستم آب و فوم شامل بلدر تانک , فوم دوزینگ و پمپ فوم می باشد که به آن اشاره می کنیم
بلدرتانک چیست ؟
سیستم بلدر تانک شامل دو مخزن بوده که درون یکدیگر قرار میگیرند مخزن درون دارنده فوم و جنس آن Thermo plastic است مخزن خارجی از کربن استیل بوده که آب به آن وارد و موجب فشرده شدن مخزن داخلی شده که حاوی فوم بوده و از مخزن فوم خارج می گردد .
فوم دوزینگ چیست ؟
سیستم فوم دوزینگ روشی بسیار مقرون به صرفه و آسان می باشد که در سیستم های تولید فوم استفاده می شود در این سیستم پمپ فوم به یک توربین آبی کویل شده که آب وارد و موجب چرخش توربین می گردد و نیروی لازم برای پمپ فوم ایجاد می شود .
پمپ فوم چیست ؟
این سیستم از مخزن اتمسفر فوم به علاوه پمپ فوم تشکیل شده این پمپ فوم را درون خط آب تزریق کرده و در نتیجه در سیستم استفاده از پمپ فوم لزومی به خروج سیستم از مدار نمی باشد .
نصب و سرویس سیستم co2
انواع سیستم آب و فوم
سیستم اطفای حریق آب و فوم رایج ترین سیستم خاموش کننده آتش است که تنها در مهار آتشسوزی تجهیزات الکتریکی بکار گرفته نمیشود و در کلیه کلاس های آتش سوزی یکی از سیستم های آب یا فوم مورد استفاده قرار میگیرد . ما چند نوع سیستم آب و فوم داریم که عبارتند از : سیتسم اتوماتیک آب و فوم ، سیستم اسپرینکلر ، سیستم واتر میست ، اطفای حریق کپسولی ، اطفای حریق خودرویی ، اطفای حریق پرتابل مانیتور / که در مطالب زیر همه این سیستم ها کامل توضیح داده خواهد شد
سیستم اتوماتیک اطفای حریق
این سیستم در کارخانجات ، شرکت ها و… نصب میشود که در حین آتش سوزی محیطی ، در این سیستم سنسورهایی تعبیه شده است با دریافت سیگنال حرارتی سیگنال را به جعبه فرمان اطفای حریق میدهد و در نهایت سیستم فرمان راه اندازی اتوماتیک فوم را صادر میکند . از لوکیشن سنسورها گرفته تا پاشش نهایی سیستم یک مجموعه یکپارچه است که هر کدام از قطعات وظایف خاص خود را دارد که در ادامه توضحی داده خواهد شد . مهمترین قطعات سیستم اطفای حریق آب و فوم عبارتند از :
- اینداکتور
- دیلاج ولو
- بلدر تانک
- شیر پروانه ای
اطفای حریق خودرویی
رایج ترین شیوه اطفای حریق سیستم آب و فوم که بین تجهیزات اطفای حریق شهری دیده میشود اطفای حریف خودرویی است که توسط ماشین های آتش نشانی انجام میگردد . خود همین مجموعه 2 زیر مجموعه دارد :
- اطفای حریق با مانیتور ثابت
- اطفای حریق با شیلنگ های قابل حمل متصل به ماشین آتش نشانی
اطفای حریق با تجهیزات مانیتور پرتابل
تریلر مانیتور ابزاری مدرن در تجهیزات سیستم آب و فوم است که قابلیت اطفای حریق پرتابل را به اوپراتور میدهد . تریلر مانیتور در واقع همان کار مانیتور را انجام میدهد اما به شیوه پرتابل .در سیستم آب و فوم استفاده از تریلر مانیتور هم در عملیات اجرایی با خودرو آتش نشانی و هم در جهت کمک گرفتن از آن برای مواقعی که سیستم اتوماتیک آب و فوم در کارخانجات و یا محیط های دیگر نصب است در نظر گرفته میشود . اما چرا از تریلر مانیتور استفاده میشود ؟!! در واقع اطفای حریق گاها در لوکیشنی قرار میگیرد که خاموش نکردن به موقع آن میتواند منجر به خسارات جبران ناپذیری باشد . در واقع :
- محیط هایی هستند که جای مانور شیلنگ آتش نشانی نیستند
- محیط هایی از آتش سوزی هستند که در هدف مانیتور آتش نشانی نصب شده در ایستگاه یا خودرو آتش نشانسی نیستند و به همین منظور تریلر مانیتور را در سیستم آب و فوم به میان آورده اند تا بتوان به راحتی به این لوکیشن ها مسلط بود
- گاها در محیط های تجاری یا محیط پر تردد زمان کافی برای برقرار کردن خودرو آتش نشانی وجود ندارد ازین رو تریلر مانیتور میتواند بهترین گزینه باشد
- در نهایت تریلر مانیتورهای تولید تهران فایر و برندهای وارداتی سیستم ذخیره مناسبی برای محیط های وسیه نیز دارد که گاها خود میتواند بهترین سیستم اطفای حریق فوم باشد
سیستم آب و فوم کپسولی
قدیمی ترین سیستم اطفای حریق یا همان سیستم مهار آتش با کپسول های آتش نشانی که هم اکنون نیز در بیشتر اماکن مسکونی و تجاری دیده میشود اکنون با ذخیره فوم خود یک سیستم فوم پاش بشمار میرود . فوم رقیق شده در کپسول با انتشار به محیط آتش سوزی با حذف اکسیژن در کلاسهای مربوطه از دسته سیستم آب و فوم بشمار میرود . جهت تامین کپسول فوم پاش و فوم چمبر به تهران فایر مراجعه نمایید . اهمیت استفاده از کپسول های فوم پاش عبارتند از :
- اقدام به موقع در مهار آتش
- قابلیت مانور بالا در محیط های کوچک منزل و محیط های کاری کوچک مثل مغازه ….
- استفاده آسان برای هر فرد تنها با چند حرکت ساده
- قابلیت شارژ کپسول فوم پاش که در سیستم آب و فوم اهمیت بالایی دارد
سیستم واتر میست
واتر میست یا همان مه پاش دیگر سیستم اطفای حریق است که در دسته بندی سیستم آب و فوم قرار میگیرد . گرچه پاشش واتر میست بیشتر شکل بخار آب است اما پایه مواد اطفای آن آب بوده و ازین جهت بین سیستم های مهار آتش آب و فوم قرار دارد .
سیستم اسپرینکلر
پر کاربردترین سیستم آب و فوم در دنیا یا بهتر است بگوییم رایج ترین سیستم اطفای حریق در دنیا اسپرینکلر است. در بیشتر ساختمان ها نازل اسپرینکلر را دیده ایم که به شکل سوزنی از سقف آویزان میشود و یا روی دیوار قرار میگیرد که همانطور که از شکل آن پیداست به محض دریافت سیگنال دما فعال میشود و با پاشش آب به مهار آتش میپردازد . دو نکته قابل توجه در سیستم اسپرینکلر
- اسپرینکلر های فوم پاش نیز راه اندازی میشوند که عملکردی شبیه به اسپرینکلرهای معمولی دارند و مجموعه کاملی از یک سیستم آب و فوم میباشد .
- عملکرد اسپرینکلر بدین شکل است که با دریافت سیگنال دما ، جیوه موجود در شیشه اسپرینکلر واکنش نشان داده و موجب شکستن شیشه میشود و پاشش آب یا فوم جهت اطفای حریق آغاز میگردد
اطلاعات عمومی سیستم های آب و فوم
فوم پاش در سیستم اطفای حریق
کپسول های آتشنشانی از جمله تجهیزات بسیار مهم در اطفای حریق به شمار می روند که استفاده از آنها در مهار آتش تأثیر شگرفی دارد اما از آنجا که حریق در کلاس ها و دسته های متفاوتی می باشد بنابراین هر نوع از این کپسول ها در کلاس حریقی خاص مورد استفاده قرار میگیرد از جمله این تجهیزات سیستم آب و فوم می باشد که بیشتر برای محافظت از خطرات مایعات اشتعال زا و غیر قابل مهار مورد استفاده قرار میگیرد نحوه استفاده از این نوع بدین گونه است که با اجازه دادن به کنستانتره کف با آب ورودی به سیستم لوله کشی کار می کند .سیستم فوم معمولا برای اطفای حریق مناطق پر خطر مانند مخازن سوخت , سالن های رنگ , مایعات قابل اشتعال و…استفاده می شود . با ما بهترین خدمات نصب و سرویس سیستم اطفای حریق آب و فوم را دریافت کنید . همراه ما باشید با :
- نحوه عملکرد سیستم آب و فوم
- مزایای استفاده از سیستم های آب و فوم
- انواع سستم های اطفای حریق آب و فوم
- بخش های اصلی سیستم های اطفای حریق آب و فوم
نحوه عملکرد سیستم آب و فوم
در نحوه عملکرد سیستم آب و فوم باید گفت که این سیستم در رخداد آتش سوزی سیگنال به پانل رها کننده ارسال شده همین امر سبب می شود تا دریچه رودخانه باز شده و آب جریان یابد در همین حین لوله کشی به بلدر تانک راه پیدا نموده و پوسته بیرونی مبلدار تانک را تحت فشار قرار می دهد همین فعل موجب شده تا کنستانتره فوم وارد سیستم لوله کشی شده و در ادامه نسبت به فوم پوشش داده شود در انتها نیز محلوله به دست آمده توسط نازل های باز یا آب پاش تخلیه می گردد .
مزایای استفاده از سیستم های آب و فوم
- نیاز نداشتن به تنظیماتی خاص
- نیاز نداشتن به مخزن تحت فشار
- سهولت در راه اندازی و شست و شو پس از استفاده
- استفاده به مدت طولانی
- مقاوم بودن در برابر خوردگی و سایش
- مطابق بودن با سیستم خودکار سیلابی
انواع سیستم های اطفای حریق آب و فوم
سیستم های لوله مرطوب :
این نوع سیستک توسط آبپاش یا نازل های خودکار به سیستم لوله کشی و لوله های حاوی آب وصل می گردند .
سیستم های لوله خشک :
سیستم آبپاش توسط آب پاش های خودکار یا نازل های وصل شده به سیستم لوله کشی که دارای هوا و نیتروژن تحت فشار می باشد کارمی کند .
سیستم آب و فوم دیلاج اشپری :
این نوع سیستم آب و فوم شبیه به سیستم لوله مرطوب بوده با این تفاوت که استفاده از دستگاه تخلیه باز می باشد .
فوم آتشنشانی FFFP
هنگام رخداد آتشسوزی بهترین واکنش برای مهار آن استفاده از خاموش کننده ها می باشد یکی از بهترین این خاموش کننده ها فوم های آتشنشانی محسوب می شوند از فوم های اطفای حریق آتشنشانی برای مایعات اشتعال زا و مواد روغنی سوختنی , آتشسوزی های الکتریکی و…..استفاده می گردد فوم ها با توجه به کلاس حریق آن , ساختار , شیمیایی , درجه انبساط و…طبقه بندی می شوند از انواع این مواد اطفای حریق می توان به فوم آتشنشانی طبیعی اشاره نمود که در سه دسته فوم های فلور پروتئینی , فوم های پروتئینی منظم ( PF ) , فوم های فلور پروتئینی ( FPF ) ,فوم های فلور پروتئین با تشکیل لایه نازک الکل ) AR – FFFP ) و همچنین فوم آتشنشانی FFFP یا همان فوم پروتئینی تشکیل دهنده لایه نازک دسته بندی می شوند .
- فوم آتشنشانی FFFP چیست ؟
- کاربرد فوم آتشنشانی FFFP
- اهمیت استفاده از فوم های آتشنشانی FFFP
- بهترین قیمت خرید فوم آتشنشانی
فوم آتشنشانی FFFP چیست ؟
فوم آتشنشانی FFFP یا فوم فلور پروتئینی تشکیل دهنده لایه نازک از انواع فوم های آتشنشانی طبیعی می باشد پایه اصلی این نوع فوم های پروتئینی بوده که به آن میزان معینی مواد فعال سطحی فلوئوردار شیمیایی اضافه شده است در صورتی که این نوع را با فوم های PFP و AFFF مقایسه نمایید این نوع دارای فرمولاسیون پیچیده تری است و همین امر موجب اثر بخشی آن نسبت به دیگر فوم ها شده همچنین لازم به ذکر است که میزان غلظت این نوع فوم 3 و 6 درصد می باشد . مواد تشکیل دهنده این نوع از اجزای طبیعی موجودات زنده و پروتئین استحصال و هیدرولیز شده به علاوه گلیکول و مواد نگهدارنده و تثبیت کننده می باشد .
کاربرد فوم آتشنشانی FFFP
استفاده از فوم های آتشنشانی قابلیت های بسیار بالایی دارد از فوم ها می توان برای خاموش سازی و مهار اطفای حریق استفاده نمود استفاده از فوم ها اکثرا برای آتشسوزی هایی از جنس مایع سوختنی کاربرد دارد فوم آتشنشانی FFFP پروتئینی با سرعت کمتری سطح حریق را نسبت به فوم های شیمیایی پوشش داده اما از طرفی پس از پوشش کامل سطح حریق نسبت به فوم های شیمیایی از مقاومت و دوام بالایی در برابر حرارت و حریق برخوردار است این نوع با تشکیل سریع لایه فیلمی آبدار از نفوذ اکسیژن به حریق جلوگیری و همچنین از برگشت حریق نیز جلوگیری می کند .
اهمیت استفاده فوم های آتشنشانی FFFP
فوم های شیمیایی به دلیل مواد ساختاری خود برای محیط زیست مضر بوده و اثرات مخربی به آن وارد می کنند همچنین قابل بازیافت نیستند اما فوم آتشنشانی FFFP به دلیل طبیعی بودن اثرات آسیب رسانی محیطی بسیار کمتری داشته و در طبیعت تجزیه می شوند .
بهترین قیمت خرید فوم آتشنشانی
یکی از پر کاربردترین مایع فوم که در صنعت آتشنشانی و برای اطفای حریق مورد استفاده قرار میگیرد عبارتند از فوم های پروتئینی , فوم های فلوئور پروتئینی , فوم های فیلم ساز آب دار , فوم های فیلم ساز فلئور پروتئینی , فوم های مقاوم در برابر الکل و فوم های مقاوم در برابر الکل با انبساط بالا , ایمن تیار ارائه دهنده انواع فوم های آتشنشانی اعم از شیمیایی , مکانیکی و طبیعی این نوع خاموش کننده ها را در بهترین برند ها اعم از بابا سیلند , خزر سیلند , روناک و…..در مناسب ترین قیمت ها به شما عزیزان ارائه می دهد .
فروش و نصب فوم چمبر
کاربرد قرقره های آتشنشانی
در بهینه سازی سیستم آب و فوم یکی از ابزارهای مهم و کاربردی که روز به روز بهینه تر میشود هوزریل شیلنگ آتش نشانی است که بسیار در سرعت عمل اطفای حریق موثر میباشد . در آتشنشانی از ابزار ها و تجهیزات مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد هر کدام از این تجهیزات به نوبه خود بسیار پر کاربرد بوده و در زمانی اطفای حریق و هنگامی که به آن نیاز می باشد مورد استفاده قرار میگیرد یکی از این تجهیزات پر استفاده قرقره آتشنشانی بوده که با عنوان هوزریل نیز شناخته می شود این قرقره با توجه به کاربرد خود انواع مختلفی دارد ویکی از مواردی که موجب تغییر نوع آن در ساختمان و محل مورد نظر می گردد نوع مصرف آن بوده و اینکه به چه منظوری مورد استفاده قرار میگیرد اما کاربرد قرقره های آتشنشانی چیست ؟
- هوزیل چیست ؟
- کاربرد قرقره های آتشنشانی چیست ؟
- در چه نوع آتشسوزی از هوزیل استفاده می شود ؟
- خرید قرقره آتشنشانی با بهترین کیفیت
هوزریل چیست ؟
هوزریل یا همان قرقره آتشنشانی از دو قسمت هوز و ریل تشکیل شده کاربرد قرقره های آتشنشانی (هوزریل ) برای قرقره های آتشنشانی که شیلنگی با جنس PVC بر روی آن قرار میگیرد مورد استفاده هستند شیلنگ های هوزریل ساخته شده از تیوپ داخلی مقاوم در برابر فشار بوده و توسط نخ بافته شده در اطراف آن تقویت می گردد و همچنین متریال پی وی سی به کاررفته در ساخت آن موجب مقاومت این محصول در برابر کشش سایدگی محافظت می کند .
کاربرد قرقره های آتشنشانی چیست ؟
در رابطه با کاربرد قرقره های آتشنشانی باید گفت که به دور قرقره ها شیلنگ آتشنشانی پیچیده می شود و موجب می شود تا هنگام کار توسط آتشنشانان شیلنگ به راحتی از دور آن باز شود و به محل آتشسوزی رسانده و اطفای حریق صورت گیرد در پایان نیز با جمع کردن شیلنگ دور قرقره درون جعبه فضای زیادی را اشغال نمی کند .همچنین به دلیل اینکه این ابزار از درون دارای هوزگرد است بدون اینکه قرقره به طور کامل باز شود می توان از شیلنگ استفاده نمود . شیلنگ های هوزیل طولی بین 20 الی 30 داشته و می توانند 3 الی 10 متر برد داشته باشند پوشش دهی هر هوزیل نیز 40 متر می باشد .
در چه نوع آتشسوزی از هوزیل استفاده می شود ؟
قرقره هوزیل به سیستم آبرسانی متصل می باشد و به منظور اطفای حریق از آب استفاده می کند این نوع در اطفای حریق نوع A که مربوط به مواد جامد سوختنی از جمله کاغذ , پلاستیک و زباله بوده مورد استفاده قرار میگیرد همچنین لازم به ذکر است که از این نوع نباید در کلاس حریق E که مربوط به تجهیزات و لوازم الکتریکی است استفاده شود .
خرید قرقره آتشنشانی با بهترین کیفیت
انواع قرقره درون جعبه شامل قرقره مخصوص شیلنگ برزنتی ( بدون سستم انتقال آب داخلی ) و قرقره مخصوص شیلنگ لاستیکی ( با سیستم انتقال آب داخلی ) می باشد .از ایمن تیار بهترین قرقره های آتشنشانی را بخواهید ما به شما بهترین برند این محصول را با بهترین برند ها و هرزگرد برنجی و آلومینیومی ارائه می دهید در انتخاب این محصول دقت کنید زیرا قرقره هوزیل با هرزگرد پلاستیک از کیفیت پایینی برخوردار بوده و دوام چندانی ندارد .
کپسول آتشنشانی آبی
همه ما در خصوص شنیدن نام آتشنشانی ناخداگاه یاد خاموش کننده ها و انواع کپسول های آتشنشانی می افتیم زیرا این محصول یکی از مهترین تجهیزات مورد استفاده در اطفای حریق به شمار می آید محتوی این کپسول ها با توجه به نوع حریق ایجاد شده با یکدیگر متفاوت می باشد این خاموش کننده ها در انواع کپسول های گازی , آبی , فومی , هالوژنه و کپسول های حاوی کف مورد استفاده قرار میگیرند در صورت اشاره به پر استفاده ترین این تجهیزات می توان به کپسول آتشنشانی آبی اشاره نمود که برای اطفای حریق جامداتی از جمله , پارچه , چوب و… استفاده می شود
- انواع کپسول اطفای حریق آبی
- مشخصات کپسول آتشنشانی آبی
- رنگ کپسول محتوی آب اطفای حریق
انواع کپسول اطفای حریق آبی
کپسول آبی تحت فشار :
کپسول های آتشنشانی آبی در دو نوع مختلف می باشند نوع کپسول های آبی تحت فشار از خاموش کننده های دستی و بیشتر دارای آب خالص بوده دارای ظرفیت 9 لیتری نیز می باشد این نوع برای آتشسوزی های کلاس A استفاده می شود از معایب این نوع می توان به این اشاره نمود که در درجه هوای کمتر از 4 سانتی گراد ممکن است دچار یخ زدگی شوند . به همین در این نوع مناطق از ضد یخ در آن استفاده می کنند قدرت این نوع خاموش کننده طبق استاندارد کشور انگلیس 7 و طبق استاندارد کشور آمریکا 10 الی 12 متر می باشد به دلیل اینکه بدنه این نوع تحت فشار مداوم قرار دارد باید دارای مقاومت 40 اتمسفری باشند به همین دلیل روی درب آنها فشار سنج قرار داده تا فشار درون سیلندر مشخص شده و فشاردرون سیلندر بیش از حد افزایش نیابد .
کپسول های آب و گاز :
این نوع نیز شبیه کپسول آبی تحت فشار می باشد محتوی درون سیلندر آب و محلول ضد یخ بوده و آن خالی می باشد به طور کلی هر دو نوع خاموش کننده برای عدم زنگ زدگی درون سیلندر با لایه ای نازک از پلاستیک یا ضد زنگ می پوشانند تفاوت این دو نوع در نوع عامل فشار آنهاست برای تأمین فشار مورد نیاز در این نوع از گاز Co2 تحت فشار با عنوان کاتریج استفاده می شود .
مشخصات کپسول آتشنشانی آبی
کپسول آتشنشانی آبی در ظرفیت های مختلف 10 لیتری , 25 لیتری و 50 لیتری تولید و محفظه آن فولادی می باشد این نوع خاموش کننده ها شامل آب و گاز فشرده نیتروژن با خلوص 99 درصد می باشد و برای آتشسوزی هایی حاصل از جامدات خشک از قبیل چوب , کاغذ , پارچه و …..مورد استفاده قرار میگیرد .
رنگ کپسول محتوی آب اطفای حریق
از آنجا محتویات کپسول ها با یکدیگر متفاوت است بنابراین از لحاظ رنگ بدنه نیز با یکدیگر فرق دارند و می توان از روی رنگ آنها نوع خاموش کننده را مشاهده نمود کپسول آتشنشانی سبز دارای مواد هالوژنه است خاموش کننده مشکی رنگ حاوی گاز دی اکسید کربن است , کپسول آتشنشانی با رنگ آبی حاوی پودرو گاز بوده و خاموش کننده لیمویی رنگ دارای کف یا فوم است همچنین در این تجهیزات خاموش کننده قرمز رنگ کپسول آتشنشانی آبی بوده حاوی آب و نیتروژن می باشد .
کاربرد کپسول کف آتشنشانی
یکی از پر استفاده ترین تجهیزات در اطفای حریق سیستم آب و فوم استفاده از خاموش کننده های دستی می باشد خاموش کننده ها از ابزارهای مهار آتش محسوب می شوند و با توجه به نوع کاربرد و موادی درونی محفظه سیلندر در رنگ های قرمز و یا نارنجی طراحی شده که همین امر سبب می شود تا در همه شرایط قابل شناسایی باشند از انواع خاموش کننده ها کپسول کف آتشنشانی میباشد نحوه عملکرد و کاربرد کپسول کف آتشنشانی بدین گونه است روی مواد در حال سوختن را می پوشاند و از رسیدن اکسیژن به آن جلوگیری نموده و موجب اطفای حریق می گردد .
- تاریخچه فوم اطفای حریق
- نحوه استفاده از کف اطفای حریق
- کاربرد کپسول کف آتشنشانی
- انواع کف های آتشنشانی
تاریخچه فوم اطفای حریق
اختراع کپسول کف آتشنشانی به سال 1902 توسط الکساندر لوران شیمیدان روسی باز می گردد اولین فوم ترکیبی از پودر و آب بود که فوم شیمیایی نام گرفت وی در این نوع خاموش کننده از مواد مختلف فعال سطحی استفاده نمود که موجب تولید فوم یا کف گردید این مواد سطحی می بایستی که فوم را با غلظت کمتر از 1درصد تولید نماید .
نحوه استفاده از کف اطفای حریق
در کاربرد کپسول کف آتشنشانی و نحوه عملکرد آن باید گفت که در حین استفاده و مقداری از حرارت حریق را جذب خود می کند مانع از برخاستن بخارات قابل اشتعال شده و با حذف اکسیژن حریق را خفه می کند .قبل از استفاده باید از شارژ مخزن اطمینان حاصل نمود سپس ضامن را برداشته تا خاموش کننده فعال گردد در آتشسوزی حریق B , نازل را به سمت عمودی آتش نگهداشته زیرا پاشش مستقیم به سمت آتش ممکن است موجب گسترش آن شود در کلاس های حریق A نیز نازل را به سمت پایه آتش قرار داده و جت را از سمت چپ به راست حرکت می دهیم .
کاربرد کپسول کف آتشنشانی
یکی از پر استفاده ترین خاموش کننده ها کپسول آتشنشانی کف می باشد گسترش فوم یا همان کف در هنگام استفاده می تواند روی حریق را به خوبی پوشش دهد همین امر موجب عدم رسیدن اکسیژن به حریق شده و در نهایت آتشسوزی مهار می شود کاربرد کپسول کف آتشنشانی برای اطفای حریق مایعات قابل اشتعال همچنین مواد جامد خشک صورت میگیرد و دلیل استفاده از کف برای مهار مایعات قابل اشتعال بدین جهت است که مایعات اشتعال زا چگالی کمتر از آب دارند و در صورتی که بخواهیم با آب آنها را خاموش سازیم ممکن است که گسترش پیدا کنند .کپسول های اطفای حریق فومی برای حریق های کلاس A و B مناسب بوده اما بسته به نوع آتشسوزی به روش های مختلفی استفاده می شوند .
انواع کف های آتشنشانی
فوم اطفای حریق شیمیایی :
این نوع از واکنش دو ماده شیمیایی ایجاد می شود که پس از ترکیب یک محلول قلیایی که معمولا بی کربنات سدیم است همچنین اسیدی که بیشتر سولفات آمونیوم به وجود امده که مقداری آب و مواد پایدار کننده به این محلول اضافه می گردد .
فوم اطفای حریق مکانیکی :
این نوع از ترکیب شدن فوم با غلظت بالا همراه با آب به وجود آمده که پس از آن نیز هوادهی صورت میگیرد تا فوم با کیفیت بالا به وجد آید .این نوع در دو نوع طبیعی و ساختگی ساخته شده و در سه گروه انبساط پایین , متوسط و زیاد قرار میگیرد .
فوم اطفای حریق طبیعی :
کف یا فوم آتشنشانی از نوع طبیعی درانواع مختلف فوم های پروتئینی منظم ( PF ) , فوم های فلورپروتئین ( FPF ) , فوم های فلورپروتئین ( FFFP ) و فوم های فلورپروتئین با تشکیل لایه نازک مقاوم الکلی ( AR- FFFP ) تولید می شوند .
تجهیزات آتشنشانی آب و فوم
کلیه تجهیزات آتش نشانی آب و فوم را میتوانید از تهران فایر با قیمت دست اول تامین کنید . منظور از قیمت دست اول واردات برندهای معتبر تجهیزات آتش نشانی آب و فوم توسط پرشین ایمن و تولید مانیتور ، دیلاج ولو ، بلدر تانک ، فوم چمبر و انواع اینداکتور و تجهیزات دیگر زیر نظر تهران فایر است . چهت مشاوره ف کارشناسی و یا خرید تجهیزات زیر با ما تماس بگیرید
کوپلینگ آتشنشانی :
از انواع تجهیزات آتشنشانی صنعتی کوپلینگ یا همان تبدیل آلومینیومی است که در یک سر نقش گیرنده آب را و در سر دیگر نقش دهنده آب را داراست این نوع به صورت جفت استفاده شده و توسط سیم پیچی , سیم نرم گالوانیزه و یا توسط بست به دو سر شیلنگ متصل می شود .
شیر های هیدرانت :
همه ما احتمالا تا کنون این نوع شیرها را در سطح شهر مشاهده نموده ایم که به صورت زمینی یا ایستاده و به رنگ قرمز طراحی شده اند هنگام حریق از آب این شیرها برای اطفای حریق استفاده می شود همچنین باز و بسته کردن آن نیز توسط آچار مخصوص صورت میگیرد .
شیلنگ های آتشنشانی و شیلنگ مخصوص :
از دیگر تجهیزات آتشنشانی صنعتی شیلنگ های مخصوص لاستیکی می باشد که از مقاومت و کیفیت بالایی برخوردار است .شیلنگ های آتشنشانی نیز از کیفیت بالایی برخوردار بوده و بسیار انعطاف پذیر هستند تا در حین اطفای حریق نترکد و از بین نرود .
گوی ضد حریق :
گوی ضد حریق از مهار کننده های آتش محسوب می شود که پس از پرتاب به سمت حریق به دلیل خروج ماده مهار کننده به خاموشی آتش کمک می کند .این نوع توپ علاوه بر هزینه ساخت پایین , وزنی سبک و عملکردی مطلوب دارد این نوع در دمای بالای 70 درجه به مدت 3 الی 5 ثانیه منفجر شده و می تواند شعله های تاشعاع 1.5 تا 3 متری را پوشش دهد .
مانیتور :
از مانیتور به منظور پرتاب حجم بالای آب برای اطفای حریق تا 1800 لیتر در دقیقه استفاده می شود اما برخی نیز قابلیت پرتاب 7500 لیتر در دقیقه را دارا می باشند این ابزار بر روی سه پایه روی ماشین آتشنشانی قرار میگیرد .
جعبه اطفای حریق :
در میان تجهیزات آتشنشانی جعبه اطفای حریق بسیار پر کاربرد ابزار در ساختمان های اداری , تجاری , مسکونی و… محسوب می شود جنس آن از فلز , پی وی سی و شیشه بوده و وسایل درون آن شامل کوپلینگ , شیلنگ , قرقره و یا کپسول می باشد .
آبفشان ها :
اسپرینکلرها از سیستم های پاششی سیستم اطفای حریق خودکار آبی محسوب می شوند هر کدام از اسپرینکلرها هنگام رسیدن به دمای مشخص شروع به پاشش آب می کنند .انواع اسپرینکلر شامل سیستم تر , سیستم خشک , سیستم جریان آزاد و سیتم نیمه آزاد می باشد .
خودروهای لوله کشی :
این نوع نیز از انواع تجهیزات آتشنشانی صنعتی محسوب می شود و در عملیات های کوچک کاربرد داشته و دارای لوازم مختلفی برای آبرسانی است .
خودرو های تانکر آب :
خودروهای تانکر آب در عملیات سنگین کاربرد داشته و ظرفیت بسیار بالایی از آب را برخوردار است .
خودروهای نجات :
در عملیات های حریق و نجات مورد استفاده قرار میگیرد و با دارا بودن تجهیزات سبک و تخصصی خود در نجات افراد در حوادث کمک شایانی می کند .
این نوع شبیه سیستم اسپری لوله خشک بوده با این تفاوت که در آن از سیستم تشخیص استفاده شده که درمنطقه آبپاش نصب می شود این نوع در محیط هایی کاربرد دارد که پاشش آب موجب آسیب رسیدن به تجهیزات و اموال می شود
فوم آتشنشانی از چیست ؟
در سیستم آب و فوم اطفای حریق یا از طریق پاشش آب انجام میشود یا فوم . سیستم فوم پاش از نوعی فوم که در ادامه توضیح میدهیم جهت مهار آتش استفاده میکند که به چند شیوه مختلف با تجهیزاتی متفاوت این عمل فوم پاش انجام میگردد . هنگام رخداد آتشسوزی برای اطفای حریق آن در گذشته اکثرا از آب استفاده می کردند اما آب مناسب اطفای حریق هر نوع آتشسوزی نیست به عنوان مثال در آتشسوزی های روغنی و یا الکتریکی آتش را مهار نمی کند هیچ بلکه خطراتی را نیز به دنبال دارد همین امر صدق می کند که از فوم آتشنشانی استفاده نمود فوم آتشنشانی نوع کف بوده که برای خاموشی آتش استفاده می شود این مواد با سرد کردن و پوشاندن سوخت از تماس آن با اکسیژن جلوگیری نموده و منجر به مهار آتش می شود فوم آتشنشانی از حلال های ارگانیک مانند تریمتیل , تریمتیلین گلیکول , و هگزیلین گولیکول , تثبیت کننده های فوم مانند دودکانل و همچنین نگهدارنده های خوردگی می باشد .
- انواع فوم آتشنشانی
- فوم آتشنشانی از چیست ؟
- فوم اطفای حریق چه کاربردی دارد ؟
- ویژگی های فوم آتشنشانی
انواع فوم آتشنشانی
- فوم های آتشنشانی پروتئینی
- فوم های آتشنشانی فلئور پروتئین
- فوم های آتشنشانی فیلم ساز آب دار
- فوم های آتشنشانی فیلم ساز آبدار
- فوم های آتشنشانی فیلم ساز مقاوم در برابر الکل
- فوم های آتشنشانی مقاوم در برابر الکل با انبساط بالا
فوم آتشنشانی از چیست ؟
فوم آتشنشانی از آب حلال های مختلف , رنگ دانه , مواد ضد خوردگی و…. تولید می شود در مورد این ترکیبات می توان گفت که آب مهم ترین رقیق کننده هاست ؛ وجود حلال هایی مانند پروپانول , بوتوکسی اتانول , اتانول , تری اتانول آمین , اتیل گلوکول , تتراتلین گلیکول , دی متیل اتر , ایزوپروپانول و….. ؛ مواد سطحی آن شامل : الکیل پلی گلیکو ساید , الکیل دی متیل امید اسید , اکتیل فنوکسی پلی اتوکسی اتانول , سولفات , منیزیم و….؛ و دیگر مواد مانند : اسید استیک , سولفات آهن , سدیم کلرید و….. می باشد .
فوم اطفای حریق چه کاربردی دارد ؟
گفتیم که فوم آتشنشانی از چیست ؟ اما در رابطه با اینکه این مواد چه کاربردی دارد باید گفت که این مواد با سرکوب کردن , خنک کردن خفه کردن و جداسازی موجب اطفای حریق می شوند .
فوم با گسترش کم :
مورد استفاده در آتشسوزی های مایعات قابل اشتعال , حوادث ترافیک جاده ای , سرکوبی بخارات , نجات برخوردار های هواپیما , خاموش کننده های قابل حمل .
فوم با گسترش متوسط :
سرکوب نمودن بخارات , مجاورت تانک های ذخیره سازی مایعات اشتعال زا , کانال های اصلی کوچک , حریق های کوچک در رابطه با مایعات قابل اشتعال مانند حوادث جاده ای ترافیکی .
فوم با گسترش زیاد :
سرکوب کردن و خاموشی حریق و حمایت از مقادر زیادی از قبیل انبارها , آشیانه های فرودگاه , انبار کشتی , دالان معادن , کانال با گذرگاه های اصلی , سرکوب بخارلت مایعات سرد از قبیل LNG/LPG .
ویژگی های فوم آتشنشانی
- مقاومت بالا در برابر گرما
- برخوردار از خاصیت چسبندگی
- فرونشاندن بخارات و جلوگیری از آزاد شدن آن
- به منظور جلوگیری از گسترش آتشسوزی خاصیت قطعه قطعه شدن داشتن